Звездонос: характерні особливості тваринного

У світі багато незвичайних тварин, зовнішній вигляд яких здатний викликати здивування. Одним з таких є звездонос. Завдяки своїй зовнішності ці живі істоти відносяться до найбільш незвичайним на планеті.

Звездонос відносяться до сімейства кротячих ссавців. Рід і вид тварин має однойменну назву з сімейством. Іменування цих живих істот прямо пов'язане з його зовнішнім виглядом - на носі у звездоноса 22 рухомих променя, зібраних у вигляді розетки. Кінцівки нагадують лапи звичайного крота. Хутро темний, хвіст розміром 8 см, а сам звездонос до 13 см, шия практично відсутня. Зовнішніх слухових раковин немає. Звездонос мають дуже маленькі очі, які насилу можна розгледіти.

Ареалом проживання цих тварин є східна частина Північної Америки.

Крот-звездонос проживає в норах, щоб його побачити, треба деякий час просидіти тихо і дочекатися, коли він вийде на поверхню.

Звездонос потрібно багато їжі, не знайшовши її, вони можуть швидко загинути. Прекрасно звездонос переміщається у воді в пошуках їжі - він вживає ракоподібних, дрібну рибу, комах.

Активність звездонос цілорічна, вони не впадають в сплячку, постійно рухаються, щоб не замерзнути і знайти їжу, спокійно пересуваються під льодом.

Звездонос можуть проводити час і на поверхні землі, на відміну від європейських кротів. При виникненні небезпеки тварина швидко заривається в землю, риючи ходи. Для цього йому служать довгі і широкі лапи. Вони ж йому допомагають плавати. Потомство вирощують, риючи тунелі. Ті ходи, на які натикається людина, зазвичай використовуються для пошуку їжі.

Період розмноження звездонос доводиться на кінець зими і початок весни, однак скільки триває вагітність, до сих пір невідомо.