Baner naslovnica

Baner
   
Baner
PRIOPĆENJE USPDR RH PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 0
LošeOdlično 
Autor Zdravko Blažević   
Subota, 22 Listopad 2016 11:58

–  Priopćenje za javnost –

Krilatica Specijalne policije glasi: „Prvi u ratu, prvi u miru“

Kao što je svima poznato, Specijalna policija MUP-a RH prva je oružana formacija koja je ušla u sukob sa agresorom radi obrane suvereniteta RH.

Iz redova Specijalne policije u Domovinskom ratu, formirane su ostale proslavljene ratne postrojbe.

Udruga SJP osnovana je sa ciljem humanog djelovanja što podrazumijeva brigu o obiteljima, svojih poginulih, nestalih i umrlih suboraca , te o skrbi suboraca, a okuplja sve udruge specijalne policije MUP-a RH na prostoru cijele Republike Hrvatske.

Zbog svog prepoznatljivog rada, Udrugu Specijalne policije iz Domovinskog rata kao takvu za pomoć zatražio je  Savez udruga obitelji nestalih i zatočenih hrvatskih branitelja, te smo se odazvali vapaju Saveza udruga obitelji nestalih i zatočenih hrvatskih branitelja koji glasi:

„Gdje su naši najmiliji?

Pomozite nam da ih pronađemo!“

Potaknuti tim vapajem, prepoznali smo važnost za inicijativom poticanja dijaloga institucija i ostalih koji svojim radom i djelovanjem mogu pomoći u pronalasku posmrtnih ostataka hrvatskih branitelja i civila, stradalih i nestalih u Domovinskom ratu.

Dužnost nam je i obveza pomoći roditeljima i obiteljima u pronalasku posmrtnih ostataka kako bi im omogućili da zapale svijeću svojim najmilijima, a ne da sami hodočaste po Republici Bosni i Hercegovini i Republici Srbiji podižući kredite i plaćajući informacije te se vraćaju svojim domovima bez novaca i posmrtnih ostataka.

Prepoznatljivom radu ministra hrvatskih branitelja, generala Tome Medveda ovom prilikom dajemo potporu i nudimo usku suradnju kako bismo postigli zajednički cilj.

Nažalost, danas u RH imamo takozvane nevladine Udruge koje primaju velika novčana sredstva sa zadaćom i ciljem pronalaska posmrtnih ostataka hrvatskih branitelja i civila, ali sa vrlo malim ili nikakvim rezultatom.

Namjera ostvarivanja kontakata sa Veteranskim udrugama iz Republike Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, nije izjednačavanje žrtve i agresora jer je dokazano pred međunarodnim institucijama tko je agresor, niti je inicijativa za druženje uz jelo i piće, sportske igre, a niti poslovni odnosi.

Očekujemo i tražimo od nove Vlade RH da im u skladu sa svojim mogućnostima jedan od važnijih prioriteta bude pronalazak posmrtnih ostataka hrvatskih branitelja i civila jer nažalost svakim danom sve više roditelja umire, a nisu pronašli posmrtne ostatke svojih najmilijih.

Ovim putem obavještavamo javnost da predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata RH Josip Klemm nije nijednu odluku donio na svoju inicijativu, odnosno, bez odobrenja Središnjeg Odbora Udruge kao najvišeg tijela poslije skupštine.

Ovom izjavom Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata RH daje punu potporu u daljnjem radu i zastupanju Udruge svom predsjedniku Josipu Klemm.

Za mnoge Domovinski rat je završio, međutim, Udruga specijalne policije neće se pokolebati niti odustati od svojih načela u pomoći traženju posmrtnih ostataka dokle god posljednja obitelj ne bude imala mjesto na kojima će zapaliti svijeću svom najmilijem.

U Zagrebu, 21.10.2016. godine

Središnji Odbor USPDR RH

Predsjednik Antun Blažević

http://www.vecernji.hr/hrvatska/udruga-specijalne-policije-iz-domovinskog-rata-dajemo-potporu-josipu-klemmu-1122853

 

http://www.index.hr/clanak.aspx?id=927207

 

http://www.glas-slavonije.hr/315226/1/Hvidra-ne-podrzava-susret-sa-srpskim-veteranima

 

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/hoce-li-smijeniti-josipa-klemma-zbog-razgovora-sa-srpskim-veteranima---454379.html

 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 320617